Mediation bij echtscheiding

Voor een oplossing waar beiden mee verder kunnen

Waarom mediation bij een echtscheiding?

Ruzie met je partner heeft veel impact. Op iedereen. Je kunt er niet aan ontsnappen. Je wilt dat anderen zo min mogelijk last hebben van de situatie. Zeker als er kinderen zijn. Dat kan alleen als je blijft praten. Mediation is geen relatietherapie. Bij scheiding is mediation er op gericht om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Mediation is er voor mensen die getrouwd zijn en voor samenwoners.

De scheidingsprocedure

In verband met het coronavirus vinden gesprekken altijd plaats met inachtneming van 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook kunnen gesprekken plaatsvinden via een online-beeldverbinding.

Na een gezamelijk gratis kennismakingsgesprek start de mediation. De mediation bestaat uit drie delen. Er zijn doorgaans 2 tot 5 gesprekken nodig om de hele mediation af te ronden.

Emotioneel deel

Er is aandacht voor de reden van de scheiding. Er wordt gesproken over de wederzijdse band met de kinderen en de wijze waarop deze zo goed mogelijk kan blijven. De huwelijksbelofte wordt omgezet in een ouderschapsbelofte. De mediator organiseert desgewenst ook kindgesprekken.

Zakelijk deel

De mediator zorgt dat alle onderwerpen aan bod komen en dat u alle informatie krijgt op grond waarvan u een keuze kunt maken. De verschillende (juridische) mogelijkheden worden doorgenomen en de fiscale gevolgen toegelicht. U mag achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Er wordt onderhandeld en de afspraken worden door de mediator vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Met name het convenant is een belangrijk juridisch stuk waar u ook echt aan vast zit.

Juridisch deel

Als de stukken getekend zijn zal de mediator, die bij Eerstmediation.nl tevens advocaat is, namens u beiden het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. De mediator-advocaat wikkelt dus het hele proces voor u af. Als de rechtbank een echtscheidingsbeschikking heeft afgegeven zorgt de mediator-advocaat voor de inschrijving in het huwelijksregister.

Veelgestelde vragen

Samen naar de mediator of ieder een eigen advocaat?
Wat is het verschil tussen een scheiding bij de mediator of met een eigen advocaat?
Waar moet ik op letten bij het kiezen van een scheidingsmediator?
Praat de mediator ook met de kinderen?

Andere vraag? Neem gerust  contact  op.

Gratis kennismaking aanvragen

Reacties van klanten

Met de keuze voor Rianne Hillenaar hebben een goede keuze gemaakt. Ruimte voor gesprek, emotie, financiële ondersteuning maar vooral een vakbekwame onpartijdige bemiddeling met als resultaat een duurzame scheiding van ons huwelijk. Er is een basis gelegd om ieder onze weg te gaan en we elkaar nog steeds met een open vizier tegemoet kunnen treden waarbij onze kinderen niet hoeven te kiezen.

Rianne heeft een heldere en zakelijke benadering en weet huwelijkse problemen snel door te vertalen naar een juridische oplossing.

Met aandacht en vertrouwen worden partijen de mogelijkheid geboden om op een vrije manier tot elkaar te komen.

Na een mislukte poging bij een andere mediator zijn we bij Eerstmediation terecht gekomen. Meteen zijn we met het probleem begonnen waar het bij de andere op stuk gelopen was. Rianne denkt echt mee naar het zoeken van oplossingen en haar expertise als advocaat kwam in ons geval goed van pas. Ik had alle vertrouwen in haar en we zijn uiteindelijk na een hele moeilijke periode tot een goed einde gekomen. Ik zal haar zeker aanbevelen als het nodig mocht zijn.

Een mediator met beide benen op de grond, geheel neutraal met doelstelling de zaak tot een goed einde te brengen, Geen wierook en sloffen, maar spijkers met koppen zonder winnaars of verliezers.

Ik voelde me serieus genomen, op mijn gemak en gehoord. Rianne werkt doeltreffend en pakt door!

Meer reacties
eerstmediation thumbnail big

Over het kantoor

Eerstmediation.nl is een Mediation & Advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen en arbeidsconflicten in het Land van Cuijk en de regio Nijmegen.

Meer over het kantoor