Het gezamenlijk belang voorop, laat de coronacrisis geen lawyersparadise worden!

2020-03-31 by  Rianne Hillenaar

win-win

Als de eerste ontzetting voorbij is gaat het juristenbloed kriebelen. Hoe zou dat zitten met die zakelijke contracten? Wie draait op voor de schade? Wat staat er in de algemene voorwaarden? De eerste online (!) cursussen verschijnen. Over het wijzigen en beëindigen van overeenkomsten, de onvoorziene omstandigheden, de dwingende werking van de redelijkheid en billijkheid en natuurlijk over de schadevergoeding. Heel interessant. Maar laat de coronacrisis geen lawyersparadise worden!

Het gaat er uiteindelijk niet alleen om dat ú overleeft als ondernemer maar ook degene met wie u zaken doet. Want anders valt er volgend jaar weinig zaken meer te doen. Het gezamenlijk belang van overleven staat dus voorop.

Ga dus in gesprek met elkaar. Hoe lossen we dit op? Hoe zorgen we ervoor dat we allebei overleven? Je leeft niet op een eiland. Het gaat om de werkgelegenheid van de hele regio. Want daar zitten je klanten. Ik denk dat de meeste ondernemers zich dit heel goed realiseren en heel goed in staat zijn hier samen een oplossing voor te vinden. En mocht het niet lukken dan kun je altijd nog samen naar de mediator.