WelkomMediation is dé manier om conflicten aan te pakken. De maatschappij wordt steeds juridischer waardoor de neiging ontstaat bij problemen naar het wetboek te grijpen. Maar vergeet niet dat 95% van de conflicten zijn oorsprong vindt in de relatie en de communicatie. Een rechter hakt wel een knoop door maar lost zelden een conflict op. Dat kan alleen in gesprek. Eerstmediation.nl staat voor conflictbemiddeling vanuit een degelijke juridische basis.

Bekijk het filmpje 'Waarom mediation?' (2 minuten)

Mediation

Mediation is een manier waarop (sluimerende) conflicten kunnen worden opgelost. Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij de mediator optreedt als onafhankelijke en neutrale gespreksleider. De mediator probeert door vraagstelling boven tafel te krijgen wat het werkelijke probleem tussen partijen is en wat hun belangen zijn. Het gaat er niet alleen om wát je wilt maar vooral waarom je iets wilt. Tegelijkertijd bevordert de mediator de communicatie tussen partijen. Door op deze manier te bemiddelen komen partijen gezamenlijk tot een oplossing. De mediator hakt geen knopen door. Mediation is vrijwillig en vertrouwelijk. Vaak zijn er drie tot vijf gesprekken nodig om tot een oplossing te komen. Soms kan het sneller. Doe de mediation test om te kijken of mediation geschikt is voor uw probleem.

Bekijk het filmpje 'Wat is mediation? (2 minuten)

Professioneel

Mediation is een vak. Een vak dat aangeleerd en onderhouden moet worden. Onbevooroordeeld en onpartijdig een gesprek leiden vraagt jarenlange oefening. Hoewel conflicten meestal ontstaan door slechte communicatie zitten er ook vaak juridische aspecten aan. Daarbij kun je denken aan een vaststellingsovereenkomst of een echtscheidingsconvenant. Dan is het belangrijk een mediator te hebben met specialistische juridische kennis.