Welkom

Mediation is dé manier om conflicten aan te pakken. De maatschappij wordt steeds juridischer waardoor de neiging ontstaat bij problemen naar het wetboek te grijpen. Maar vergeet niet dat 95% van de conflicten zijn oorsprong vindt in de relatie en de communicatie. Een rechter hakt wel een knoop door maar lost zelden een conflict op. Dat kan alleen in gesprek. Probeer Eerstmediation.nl! Lees verder over mediation.

Achtergrond

In 2015 heb ik besloten de advocatuur achter me te laten en me te focussen op mediation. In ruim 20 jaar procederen ben ik tot de overtuiging gekomen dat mediation als methode van conflictoplossing verreweg de voorkeur verdient. Sinds 2009 ben ik werkzaam als mediator. Naast mediator ben ik werkzaam als arbeidsjurist. Bekijk hier mijn Curriculum Vitae. Ik ben getrouwd en heb drie tieners. In mijn vrije tijd houd ik van zingen, hardlopen, wandelen en kamperen.

Professioneel

Mediation is een vak. Een vak dat aangeleerd en onderhouden moet worden. Onbevooroordeeld en onpartijdig een gesprek leiden vraagt jarenlange oefening. Hoewel conflicten meestal ontstaan door slechte communicatie zitten er ook vaak juridische aspecten aan. Daarbij kun je denken aan een vaststellingsovereenkomst, een echtscheidingsconvenant of een bezwaartermijn. Dan is het belangrijk een mediator te hebben met een juridische achtergrond. Het MfN register biedt waarborgen voor de kwaliteit. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Familiemediators. Als MfN Registermediator word ik regelmatig ingezet in lopende rechtbankprocedures.